Onze Maestro

Stijn Rutten is geboren en getogen in het Brabantse Gemert. Na zijn studie Hafa- en orkest directie aan het conservatorium in Maastricht is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren van harmonieorkesten en koren en het arrangeren/componeren van muziek. Stijn is al sinds 2009 dirigent van onze harmonie.

ANNO 1975

De Dommelecho maakt al 41 jaar muziek in Dommelen. Dat is al best een hele tijd, maar voor een harmonieorkest is dat eigenlijk nog maar heel kort. Andere harmonieën en fanfares uit de regio bestaan soms wel meer dan 130 jaar.

Muziek maakt slim!

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden. Kom zelf maar eens checken of dat ook bij de Dommelecho ook zo werkt! ;-).

Muziek is Magisch

“Ah, music," he said, wiping his eyes. "A magic beyond all we do here!” ― J.K. Rowling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harmonieorkest (Wikipedia)

Een harmonieorkest of kortweg harmonie is een orkest dat bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.
De Dommelecho is een jonge muziekvereniging waar jong en oud zich kan uitleven in zijn/haar muzikale liefhebberij. Enthousiast en creatief zoekt de Dommelecho steeds naar nieuwe inspiratie voor elk van haar orkesten. Zo is de Dommelecho steeds in beweging en zoekt haar weg naar plezier voor de muzikanten en plezier voor haar publiek.

We repeteren elke dinsdagavond in de Belleman. Kom gerust eens kijken!
 • Nieuwe Facebook Posts:

  16th of februari 2018 02:26 PM Link
  De Kroonfeesten komen er weer aan!
  Event https://www.facebook.com/events/186846908589839/
  Dommelsche Kroonfeesten 2018
  Zoals al jaren gebruikelijk worden ook dit jaar op Koningsdag, vrijdag 27 april, de Dommelsche Kroonfeesten gehouden. He...
  27th of april 2018 09:00 AM
  13th of januari 2018 12:33 PM Link
  Het Leerlingenorkest van Harmonie De Dommelecho, hier te zien tijdens de zomereditie van Valvald'rie, speelt komende zondag ook op de Wintervalvald'rie. Het orkest, dat onder leiding staat van Miranda Dijkstra, laat vaak en graag van zich horen. Komt u ook kijken en luisteren? U bent van harte welkom! Gratis entree, uiteraard.
  Event https://www.facebook.com/events/203980343498273/
  Leerlingenorkest De Dommelecho speelt op Wintervalvald'rie
  Het Leerlingenorkest van Harmonie De Dommelecho, hier te zien tijdens de zomereditie van Valvald'rie, speelt komende zon...
  21st of januari 2018 01:30 PM
  2nd of januari 2018 08:50 AM
  Harmonie De Dommelecho wenst u een gezond en gelukkig 2018 toe. Maak er een mooi jaar van!
  29th of december 2017 10:48 AM
  Komt u ook naar KGZ De Volharding op zondag 7 januari? Gezellig! Dan ziet en hoort u ons ook, want we doen mee!
  https://www.hofnar.nl/voorstelling/?id=32936
  4th of december 2017 02:23 PM Link
  Zoals aangekondigd een at uitgebreidere selectie van foto's van het prachtige Friends in MoNUments. De foto's zijn gemaakt door Twan van Bijsterveldt. Heel veel dank daarvoor!
  Message image