Onze Maestro

Stijn Rutten is geboren en getogen in het Brabantse Gemert. Na zijn studie Hafa- en orkest directie aan het conservatorium in Maastricht is hij zich gaan toeleggen op het dirigeren van harmonieorkesten en koren en het arrangeren/componeren van muziek. Stijn is al sinds 2009 dirigent van onze harmonie.

ANNO 1975

De Dommelecho maakt al 41 jaar muziek in Dommelen. Dat is al best een hele tijd, maar voor een harmonieorkest is dat eigenlijk nog maar heel kort. Andere harmonieën en fanfares uit de regio bestaan soms wel meer dan 130 jaar.

Muziek maakt slim!

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden. Kom zelf maar eens checken of dat ook bij de Dommelecho ook zo werkt! ;-).

Muziek is Magisch

“Ah, music," he said, wiping his eyes. "A magic beyond all we do here!” ― J.K. Rowling, Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harmonieorkest (Wikipedia)

Een harmonieorkest of kortweg harmonie is een orkest dat bestaat uit blaasinstrumenten en slagwerkinstrumenten. In tegenstelling tot de fanfare bestaat een harmonie niet uitsluitend uit koperblazers, slagwerkers en saxofoons maar doen ook houtblazers als klarinet, dwarsfluit, hobo en fagot mee. Door deze bezetting is de harmonie in staat een groter scala aan nuances te verklanken.
De Dommelecho is een jonge muziekvereniging waar jong en oud zich kan uitleven in zijn/haar muzikale liefhebberij. Enthousiast en creatief zoekt de Dommelecho steeds naar nieuwe inspiratie voor elk van haar orkesten. Zo is de Dommelecho steeds in beweging en zoekt haar weg naar plezier voor de muzikanten en plezier voor haar publiek.

We repeteren elke dinsdagavond in de Belleman. Kom gerust eens kijken!
 • Nieuwe Facebook Posts:

  4th of december 2017 02:23 PM Link
  Zoals aangekondigd een at uitgebreidere selectie van foto's van het prachtige Friends in MoNUments. De foto's zijn gemaakt door Twan van Bijsterveldt. Heel veel dank daarvoor!
  Message image
  29th of november 2017 03:23 PM
  Hebt u genoten van Friends in MoNUments en wilt u op de hoogte blijven van onze concerten en andere activiteiten? Like dan onze Facebook-pagina, volg ons op Facebook en/of volg ons op Twitter: @dedommelecho.
  27th of november 2017 08:07 AM Link
  Harmonie De Dommelecho neemt deel aan de Nieuwjaarsmatinee 'Nostalgia' van Koninklijke Gemengde Zangvereniging 'De Volharding'. De harmonie speelt onder meer een selectie uit het repertoire van Friends in MoNUments.
  Event https://www.facebook.com/events/1814901528801559/
  Nieuwjaarsmatinee van KGZ 'De Volharding'
  Harmonie De Dommelecho neemt deel aan de Nieuwjaarsmatinee 'Nostalgia' van Koninklijke Gemengde Zangvereniging 'De Volha...
  7th of januari 2018 01:00 PM
  27th of november 2017 07:55 AM
  Harmonie De Dommelecho dankt alle medewerkers voor en achter de schermen, alle sponsoren en begunstigers, alle Friends en gastmusici, de mensen van De Hofnar, Frank Soors en natuurlijk het ongeveer 1400-koppige publiek voor een onvergetelijk Friends in MoNUments. We hopen jullie snel weer te zien!
  27th of november 2017 07:51 AM Link
  De eerste foto's van Friends in MoNUments. Er volgen er nog veel meer.
  Message image