Leerlingenorkest & Opstaporkest

Muziek leren maken betekent vooraan beginnen. Leerlingen van de Dommelecho krijgen meestal muziekles bij het CMD in Valkenswaard. Zij kunnen een instrument lenen van de Dommelecho. Als ze in september zijn begonnen mogen ze in mei al meespelen in het opstaporkest. Dat staat onder leiding van Miranda Dijkstra, die de leerlingen de weg wijst in het samen muziek maken. Met dit orkest worden ook optredens gegeven. En dan wordt het echt leuk! Het opstaporkest repeteert op dinsdagavond in de theaterzaal van de Belleman in Dommelen van 18.30 uur tot 19.00 uur.

Als leerlingen hun A diploma hebben gehaald, gaan ze naar het leerlingenorkest. De muziek wordt moeilijker en de optredens worden leuker. Zo ondersteunen zij het “Toeten en Blazen” project voor basisschoolkinderen en spelen zij bij ValValD’rie, de introductiehappening van het theaterseizoen.

Voor alle leerlingen wordt het “Vaandelblazen” georganiseerd. Voorspelen voor een jury om te leren spelen voor publiek en dat is best spannend. Verder hebben de leerlingen nog andere activiteiten, zoals een leerlingenweekend. (zie ook “opleidingen”)

Dommelecho_LeerlingOrkest_281

Reacties zijn gesloten.