Groot(s) Orkest

In het groot(s) orkest vind je de klarinet en de basklarinet, de hobo, de fagot, sopraan-, tenor-, alt- en baritonsaxofoon, de trompet, trombone, bariton, tuba, dwarsfluit en piccolo en natuurlijk het slagwerk. Muzikanten hebben een HaFaBra B-diploma of hebben minimaal dat niveau.

Het groot(s) orkest bestaat uit zo’n 55 leden en Jos Kuipers is de dirigent. Elke dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur repeteert het orkest in de theaterzaal van De Belleman in Dommelen.

Het orkest heeft veel jonge muzikanten en is dus altijd in voor iets bijzonders. Zo liep het mee in de Brabantse Dag, organiseerde het Maestro-concerten en coachte daarbij het amateurdirigenten en organiseerde het ook de Koningsdagactiviteiten in Dommelen.

Hoogtepunten zijn de Concerten in het Park (met Pinksteren), het jaarlijkse concert ‘Tussen Weien en Dalen’ en natuurlijk de ‘Friends’-concerten waarin met vele bevriende muzikanten, zangers, dansers en theatermakers vier dagen lang totaaltheater wordt neergezet.

Op de Agenda-pagina is te zien wat er voor het groot(s) orkest, het leerlingenorkest en het opstaporkest op de rol staat.

Reacties zijn gesloten.