Groot(s) Orkest

In het groot(s)orkest vind je de klarinet en de basklarinet, de hobo, de fagot, de sopraan-, de tenor-, de alt- en de bariton-saxofoon, de trompet, de trombone, de bariton, de tuba, de dwarsfluit en picolo en natuurlijk het slagwerk. Muzikanten hebben een HaFaBra B diploma of hebben minimaal dat niveau.

Het groot(s)orkest bestaat uit 55 leden en Stijn Rutten is de dirigent. Elke dinsdagavond wordt er van 20.00 uur tot 22.00 uur gerepeteerd in de theaterzaal van de Belleman.

Het orkest heeft veel jonge muzikanten en is dus altijd in voor iets bijzonders. Zo liep het orkest mee in de Brabantse Dag, organiseert  Maestro-concerten  en coacht daarbij amateurdirigenten, maar organiseert ook de Koningsdagactiviteiten in Dommelen.

Hoogtepunt zijn de “Friends In Harmony”concerten waarin met vele bevriende muzikanten, zangers, dansers  en theatermakers vier dagen lang totaal theater wordt neergezet.

Het Groot(s) orkest komt uit in de tweede divisie van de K.M.N.O.  en het orkest is nu  op zoek naar alternatieven om het niveau van het orkest te toetsen. Het orkest kiest niet meer voor het traditionele concours. Bij “agenda” is te zien, wat er voor het groot(s) orkest op de rol staat.

Dommelecho_Groots Orkest_281

 

Reacties zijn gesloten.